O našim kursevima meditacije

Na našim kursevima ćete saznati osnovne stvari koje su potrebne početnicima kao i napredne tehnike koje pomažu da se smiri  um… Kurseve u Banja Luci vode iskusni instruktori meditacije koji i sami već dugi niz godina meditiraju i vodili su niz kurseva i u Banja Luci i na drugim mjestima. O terminima kurseva koji se planiraju možete saznati ako nam pošaljete svoj upit ili možete nazvati na telefon:

+387 65 882 487

Osnovna metoda koju podučavamo na početku kursa je koncentracija na unutrašnje ili duhovno srce. Na taj način postižemo smirenje i utišavavanje uma. Kasnije u toku kursa probavamo niz metoda i vježbi da bise našli i isprobali onu koja vam najviše odgovara.

Zbog epidemije korona virusa kursevi se trenutno ne održavaju. Ako hoćete da probate da meditirate kod kuće, pogledajte kako Šri Činmoj objašnjava položaj pri meditaciji, da li otvoriti ili zatvoriti oči, disanje i utišavanje misli.

 

Šta je potrebno za pohađanje kursa?
Nije potrebna nikakva specijalna oprema niti priprema. Samo je važno da dolazite redovno i da imate iskren i pozitivan pristup.

Koliko kurs traje?
Pojedinačni sastanci traju u početku 45 – 60 minuta i postepeno se produžavaju kako nam raste sposobnost meditiranja. Cijeli kurs traje skoro tri mjeseca uz redovne sastanke dva puta sedmično.

Da li je sve besplatno?
U skladu za zahtjevom Šri Činmoja svi kursevi koje održavaju njegovi učenici su besplatni.

Kontakt

Unesite svoje podatke i ubrzo ćemo vas kontaktirati