O našim kursevima meditacije

Na našim kursevima ćete saznati osnovne stvari koje su potrebne početnicima kao i napredne tehnike koje pomažu da se smiri  um… Kurseve u Banja Luci vode iskusni instruktori meditacije koji i sami već dugi niz godina meditiraju i vodili su niz kurseva i u Banja Luci i na drugim mjestima. O terminima kurseva koji se planiraju možete saznati ako nam pošaljete svoj upit ili možete nazvati na telefon:

+387 65 882 487

Osnovna metoda koju podučavamo na početku kursa je koncentracija na unutrašnje ili duhovno srce. Na taj način postižemo smirenje i utišavavanje uma. Kasnije u toku kursa probavamo niz metoda i vježbi da bise našli i isprobali onu koja vam najviše odgovara.

Pogledajte kako Šri Činmoj objašnjava položaj pri meditaciji, da li otvoriti ili zatvoriti oči, disanje i utišavanje misli.

 

Šta je potrebno za pohađanje kursa?
Nije potrebna nikakva specijalna oprema niti priprema. Samo je važno da dolazite redovno i da imate iskren i pozitivan pristup.

Koliko kurs traje?
Pojedinačni sastanci traju u početku 45 – 60 minuta i postepeno se produžavaju kako nam raste sposobnost meditiranja. Cijeli kurs traje skoro tri mjeseca uz redovne sastanke dva puta sedmično.

Da li je sve besplatno?
U skladu za zahtjevom Šri Činmoja svi kursevi koje održavaju njegovi učenici su besplatni.

Kontakt

Unesite svoje podatke i ubrzo ćemo vas kontaktirati