Meditacija besplatni kursevi

Updated

Meditacija je drevna umjetnost koja nam pomaže da otkrijemo sebe i da budemo sretniji. Meditacija je stekla popularnost u moderno vrijeme zbog činjenice da poboljšava kvalitet života i da omogućuje unutrašnje ispunjenje koje nije dostupno na drugi način.

Zašto meditiramo?

Zašto meditiramo? Mi meditiramo zato što ovaj naš svijet nije bio u stanju da nas ispuni. Taj takozvani mir koji osjećamo u svakodnevnom životu jeste pet minuta mira nakon deset sati strijepnji, briga i frustracija. Mi smo neprekidno izloženi negativnim silama koje su svuda oko nas: ljubomori, strahu, sumnji, brizi, strijepnji i očajanju. Te sile su kao majmuni. Kad im dojadi da nas ujedaju i naprave pauzu od nekoliko minuta, mi tad kažemo da uživamo u miru. Ali, to uopšte nije pravi mir, jer sljedećeg trenutka one će nas ponovo napasti.

Jedino pomoću meditacije možemo da dobijemo trajni mir, božanski mir. Ako ujutru meditiramo iz dubine duše i primimo mir makar samo tokom jednog minuta, taj jedan minut mira prožeće čitav naš dan. A kad meditiramo na najvišem nivou, tad zaista dobijamo obilje mira, svjetlosti i blaženstva. Meditacija nam je potrebna jer želimo da rastemo u svjetlosti i ispunimo sebe u svjetlosti. Ako je to ono za čim žudimo, onda je meditacija jedini put.

Ako osjećamo da smo zadovoljni onim što imamo i onim što jesmo, onda nema potrebe da se upuštamo u meditaciju. Mi se upuštamo u meditaciju zato što smo iznutra gladni. Mi osećamo da u nama postoji nešto svjetlo, nešto beskrajno, nešto božansko. Osjećamo da nam je to nešto očajnički potrebno; ali, u ovom trenutku ne možemo da mu priđemo. Naša unutrašnja glad potiče od naše duhovne potrebe.

Kontakt

Kontakt

Unesite svoje podatke i ubrzo ćemo vas kontaktirati